Consultatie Online

 

Programare Online

 

Consultatie Online

 

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.
Proceduri
Proceduri

Este prima si cea mai importanta sedinta, in care medicul si pacientul se cunosc. Se completeaza fisa individuala de consultatie pe baza discutiei medic-pacient in urma careia se culeg informatii cu privire la status-ul dentar, starea generala de sanatate si nevoia de tratament a pacientului ce vor defini viitorul plan de tratament.

Informatiile din fisa de consultatie vor fi stocate in baza noatra de date la care nu are acces decat personalul specializat al clinicii DentalARIA respectandu-se reguli stricte de confidentialitate.

Echipa noastra pune accent pe tratamentul profilactic deoarece sansele de reusita sunt mult mai mari si costurile mai mici decat in cazul tratamentului curativ.

Periajul dentar zilnic (dimineata si seara) corect realizat este prima si cea mai importanta masura profilactica. Folosirea masurilor auxiliare de igienizare dentara este de asemenea importanta: ata dentara, dusul bucal, periuta interdentara, apa de gura. In cadrul clinicii DentalARIA la fiecare igienizare profesionala , veti fi indrumati de catre medic in vederea alegerii produselor de igiena personala orala potrivite problemelor dumneavoastra si de asemenea in alegerea tehnicii de periaj si efectuarea corecta a acesteia.

Igiena personala si igiena profesionala realizata la 6 luni reprezinta metode profilactice primare ce au ca scop prevenirea imbolnavirii danturii.

Sedinta de igienizare profesionala cuprinde: detratraj cu ultrasunete, air-flow, periaj professional , consiliere cu privire la igena orala personala (alegerea periutei de dinti si a metodelor auxiliare potrivite si realizarea unui periaj dentar corect).

Este una dintre cele mai complexe ramuri ale stomatologiei.

Dificultatea acesteia consta in factorul uman, in cazul esteticii dentare medicul trebuie sa fi si un bun pshiholog pentru a intelege exact perceptia despre frumos a pacientului sau. In clinica DentalARIA veti intani o echipa de medici pregatita sa inteleaga problema si sa gaseasca rezolvarea pe masura asteptarilor dumneavoasta atat estetic cat si functional.

O serie de proceduri respectate cu strictete precum: sedinta foto a pacientului, analiza pe fotografie a cazului, realizarea modelelor de studiu, realizarea wax-up–ului (model utilizat pentru ca pacientul sa poata vedea rezultatul final inaintea inceperii tratamentului) asigura pacientului obtinerea rezultatului estetic dorit.

In aceasta categorie de proceduri intra:

Albirea dentara

 • Albirea dentara ce poate fi realizata acasa de catre pacient (pe parcursul a 7 nopti) cu ajutorul unor gutiere realizate in cabinetul stomatologic si a gelului de albire.
 • Albirea dentara in cabinetul stomatologic are avantajul unui rezultat rapid , obtinut in numai o ora de tratament aplicat sub lampa de albire.

 

Fatetele dentare

Fatete Dentare LumineersFatetele dentare sunt ultima inovatie a stomatologiei moderne, de la vedete de televiziune la oameni obisnuiti , fatetele dentare au imbunatatit zambetele a milioane de oameni.

Clinica DentalARIA are o echipa de medici stomatologi cu o vasta experienta si pregatire de cel mai inalt nivel in domeniul esteticii dentare. Respectarea cu strictete a procedurilor de realizare a fatetelor (sedinta foto, modele de studiu, wax-up, intalnire cu tehnicianul) asigura pacientilor nostrii obtinerea rezultatelor estetice scontate.

Indicatii:

 • Dinti cu spatiere (strungareata)
 • Coloratii dentare (pete albe de fluor, pete de tetraciclina)
 • Dinti fracturati.
 • Dinti de dimensiuni inestetice
 • Dinti ca carii dentare inestetice
 • Dinti cu inghesuiri minore
 • Zambet gingival (gummy smile) – descoperirea gingiilor in timpul zambetului

 

Avantajele fatetelor dentare

Fatetele dentare nu necesita prepararea invaziva a dintilor, rezolva problema dintilor nealiniati pe arcada, coloratiile dentare, spatiile inestetice, plombe vechi colorate pe dintii frontali.

Durata de viata a fatetelor dentare

Fatetele dentare din ceramica au o durata ce poate ajunge pana la 15 ani. Pe langa calitatile estetice deosebite ale fatetelor dentare acestea prezinta si o rezistenta crescuta, deci cu o igiena orala personala adecvata si respectarea vizitelor periodice la medicul stomatolog fatetele dentare pot avea o viata lunga.

Durere dentara dupa aplicarea fatetelor?

Dintii ce urmeaza sa primeasca fatete dentare vor ramane vitali (fara scoaterea nervului), ceea ce presupune ca dintele va avea exact aceeasi rezistenta cu a unui dinte perfect sanatos.

Datorita minimei slefuiri a dintelui ce urmeaza sa primeasca fateta acesta nu va putea ramane sensibil la temperatura sau alti stimuli de orice natura. Fateta dentara fiind un strat subtire de ceramica ce acopera dintele poate rezolva problema sensibilitatii dintelui la rece sau la cald, la dulce sau la acru, fiind ca o bariera de protectie in jurul dintelui.

Tratamentul endodontic reprezinta o etapa foarte importanta in tratarea unui dinte, constituind baza oricarui fel de reconstructie care urmeaza sa primeasca acel dinte.

In cadrul clinicii stomatologice DentalARIA veti putea beneficia de tratamente de canal realizate sub sisteme de magnificatie CarlZeiss (ceea ce inseamna un act medical de o precizie crescuta), iar tratamentele de canal vor fi realizate cu cele mai bune aparate ale momentului, asigurand dintiilor dumneavoastra , chiar si devitali, o viata cat mai lunga.

Procedurile tratamentului se intind pe mai multe etape: curatarea canalelor radiculare, prepararea mecanica, obturatia radiculara. Tratamentul endodontic se realizeaza dupa ce dintele a fost izolat cu diga pentru a ne asigura ca este eliminat riscul contaminarii dintelui tratat. Lungimea canalelor radiculare este deteminata cu ajutorul celui mai bun apex locator existent pe piata la ora actuala, asigurand un tratament corect al dintelui tratat.

Obturatia de canal se realizeaza prin tehnica condesarii verticala la cald , asigurand astfel o buna sigilare a canalor radiculare, reducand la minim riscul reactiilor post-tratament.

Este ramura a stomatologiei ce se ocupa cu refacerea functionala si estetica a dintilor asigurand confort , fizionomie si pastrarea starii de sanatate a pacientului.

In categoria lucrarilor protetice intra:

 • coroanele dentare
 • puntile dentare
 • protezele dentare fixe sau mobilizabile
 • incrustatiile (inlay/onlay)

Coroane ProteticeCoroana protetica este indicata in cazul dintiilor care au suferit pierderi mari de tesut dur.

Coroane metalo-ceramice, adica pe o structura metalica se aplica ceramica rezultand coroane total fizionomice pe suport metalic.

Coroanele integral ceramice sunt realizate din ceramica ivoclar in cadrul clinicii DentalARIA, au o fizionomie superioara coroanelor metalo-ceramice , insa au neajunsul unei rezistente inferioare coroanelor metalo-ceramice. Coroanele integral ceramice au indicatie pentru dintii frontali.

Coroanele total fizionomice pe suport de zirconiu realizate prin frezare compiuterizata CAD/CAM prezinta calitatile fizionomice ale coroanelor integral ceramice si rezistenta coroanelor metalo-ceramice fiind indicate atat pe dintii frontali cat si pe dintii laterali datorita rezistentei crescute.

Puntile protetice sunt alcatuite din cel putin 3 elemente, ajungand pana la 12 (puntile totale). Pot fi punti cu sprijin pe dintii naturali sau punti cu sprijin pe implanturi. O punte este alcatuita din stalpi si corp de punte. Puntile realizate in clinica DentalARIA sunt total fizionomice si pot fi: punti metalo-ceramice sau ceramic pe suport de zirconium.

Protezele mobilizabile sunt lucrari protetice ce pot fi indepartate din cavitatea orala de catre pacient. Pot fi proteze totale (inlocuiesc intreaga arcada dentara) sau partiale (inlocuiesc un numar limitat de dinti lipsa de pe arcada). Din punct de vedere al materialelor din care pot fi realizate aceste sunt acrilice cu sau fara sisteme speciale de mentinere.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este o mica piesa din titan 100% de inalta puritate ce inlocuieste radacina unui dinte lipsa.
Acesta se insera in os printr-o simpla interventie chirurgicala si serveste la fixarea coroanei lipsa, a unei punti sau chiar a unei proteze.

Pasii inserarii implantului:

1. Examinare si planificare
Medicul implantolog realizeaza cateva radiografii asupra zonei in care se va plasa implantul

2. Inserarea implantului
Printr-o simpla incizie asupra gingiei,implantul este inserat in os,urmeaza acoperirea lui cu o coroana provizorie ce va permite restabilirea functiilor estetice,masticatorii si fonatorii imediat.Implantul va avea nevoie de 2-6 luni pentru integrare osoasa,(noi celule osoase sunt formate in jurul implantului , acesta devenind corp comun cu osul)

Aceasta etapa se realizeaza sub anestezie locala.

La DentalARIA poti opta pentru anestezie prin adormire (analgosedare) sau inhalosedare facuta de catre medicul anestezist.

3. Coroana definitiva

Ultima etapa este plasarea coroanei definitive.noua coroana este pe viata si va permite restabilirea functiilor ca si a unui dinte natural!

4. Post operator

Implantul necesita o igiena riguroasa precumsi realizarea profilaxiei la 6 luni.Respectarea regulilor de igiena si realizarea profilaxiei asigura garantia implantului dentar

Cum alegem medicul potrivit?

Specialistii DentalARIA participa permanent la cursuri internationale de implantologie, sunt certificatii de cele mai prestigioase universitati din lume (New York University - School of Dentistry, University of Bern - Elvetia)

Avantajele implantului dentar:

 • Permite inlocuirea dintiilor lipsa fara a distruge dintii vecini, fiind o solutie moderna si minim invaziva de protezare a edentatiilor.
 • Implantul ajuta la obtinerea unui echilibru functional si estetic , avand rezultate remarcabile , imbunatatind atat functia masticatorie cat si dictia ,dar mai ales aspectul fizic.
 • Rata de reusita a interventiei este de 97 %.
 • Implantul dentar are rezultate durabile in timp, un implant dentar corect implantat si igienizat adecvat poate avea o durata de viata de pana la 20 de ani.
 • Datorita diversitatii de modele permit o protezare fixa dar pot da si stabilitate mult sporita clasicilor proteze totale(overdenture)

Sedarea in stomatologie se refera la analog-sedare sau la inhalosedare.

Ambele metode sunt de sedare constienta adica o stare de depresie minimal la nivelul constientului ce include o stare de relaxare mintala insotita de capacitatea de a pastra caile respiratorii deschise si de a raspunde satisfacator la stimuli fizici sau la comenzi verbale.

Procedeul de sedare este auxiliar tratamentului stomatologic, nu inlocuieste anestezia locala.

Inhalosedarea consta in inhalarea protoxidului de azot in combinatie cu oxigen, gaz cunoscut si ca "funny gaz" datorita efectului sau asupra sistemului nervos central.

Este o metoda de sedare flexibila prin ajustarea nivelului de gaz, netoxica, actiune blanda, timpul de recuperare este scurt de aproximativ 2 minute, prin administrarea de oxigen pur.

Analog-sedarea consta in administrarea de analgezice intravenoase, impune montarea unei branule pe bratul pacientului.

Este de asemenea o metoda flexibila, doza de analgezic fiind aleasa in functie de greutatea pacientului si ajustabila prin administrarea de ser fiziologic.

Ambele metode sunt metode premergatoare anesteziei generale in salile de chirurgie, asadar nu sunt comparabile cu anestezia generala nici ca efect nici ca riscuri.

Riscurile sedarii sunt reduse prin prezenta in cabinetul stomatologic a medicului anestezist. De asemenea in clinicile stomatologice unde se practica metode de sedare exista monitor de functii vitale si defibrillator.

In urma sedarii pacientul devine relaxat, exprimand o usoara stare de somnolenta, colaborand insa perfect cu medical stomatolog, astfel eficienta actului stomatologic creste putandu-se realiza chiar si tratamentul complet intr-o singura sedinta.

La sfarsitul sedintei pacientul se simte odihnit fara a putea rememora niciun fel de neplacere referitoare la sedinta de tratament.

Costurile acestei proceduri sunt variabile in functie de durata tratamentului, acesta incepand de la 200 Lei.

Ce sunt fatetele ceramice?

Fatetele dentare sunt ultima inovatie a stomatologiei moderne, de la vedete de televiziune la oameni obisnuiti , fatetele dentare au imbunatatit zambetele a milioane de oameni.

Fatete Dentare Clinica DentalARIA are o echipa de medici stomatologi cu o vasta experienta si pregatire de cel mai inalt nivel in domeniul esteticii dentare. Respectarea cu strictete a procedurilor de realizare a fatetelor (sedinta foto, modele de studiu, wax-up, intalnire cu tehnicianul) asigura pacientilor nostrii obtinerea rezultatelor estetice scontate.

Indicatii:

Fatetele sunt recomandate pacientilor ce doresc sa corecteze unul dintre urmatoarele defecte:

 • Dinti cu spatiere (strungareata)
 • Coloratii dentare (pete albe de fluor, pete de tetraciclina)
 • Dinti fracturati.
 • Dinti de dimensiuni inestetice
 • Dinti ca carii dentare inestetice
 • Dinti cu inghesuiri minore
 • Zambet gingival (gummy smile) – descoperirea gingiilor in timpul zambetului
 • Dinti abrazati

Avantajele fatetelor dentare

Fatetele dentare nu necesita prepararea invaziva a dintilor, rezolva problema dintilor nealiniati pe arcada, coloratiile dentare, spatiile inestetice, plombe vechi colorate pe dintii frontali.In functie de nivelul corectiei, dintii pot ramane complet nepreparati.

Durata de viata a fatetelor dentare

Fatetele dentare din ceramica au o durata ce poate ajunge pana la 15 ani. Pe langa calitatile estetice deosebite ale fatetelor dentare acestea prezinta si o rezistenta crescuta, deci cu o igiena orala personala adecvata si respectarea vizitelor periodice la medicul stomatolog fatetele dentare pot avea o viata lunga.

Durere dentara dupa aplicarea fatetelor?

Dintii ce urmeaza sa primeasca fatete dentare vor ramane vitali (fara scoaterea nervului), ceea ce presupune ca dintele va avea exact aceeasi rezistenta cu a unui dinte perfect sanatos.

Datorita minimei slefuiri a dintelui ce urmeaza sa primeasca fateta acesta nu va putea ramane sensibil la temperatura sau alti stimuli de orice natura. Fateta dentara fiind un strat subtire de ceramica ce acopera dintele poate rezolva problema sensibilitatii dintelui la rece sau la cald, la dulce sau la acru, fiind ca o bariera de protectie in jurul dintelui.

Fatete Dentare Fatete Dentare

Parodontologia

Este o specialitate a stomatologiei care include diagnosticul, profilaxia si tratamentul bolii care afecteaza parodontiul(tesutul invecinat dintelui). Agentii bacterieni proveniti din placa dentara ataca si distrug osul si ginigia ce mentin dintele pe pozitie, actiune care are ca efect pierderea dintelui.

Tratamentul bolii parodontale

Parodontoza evolueaza pe o perioada de timp indelungata, insa constant si cu efecte devastatoare, de la retractia gingivala si descoperirea dintilor, pana la caderea acestora.Simptomele incipiente nu sunt intotdeauna evidente pentru pacient de aceea pacientii nu iau masuri inca de la primele simptome cum ar fi simpla sangerare gingivala, ceea ce a dus la cresterea incidentei bolii. Un factor esential in succesul tratamentului parodontologic este cooperarea pacientului si consecventa acestuia in mentinerea unei igiene orale stricte.

1 .Terapia initiala - profilaxie parodontala

Terapia parodontala incepe cu sendinta de profilaxie necesara in cazul oricarui pacient la fiecare 6 luni. Aceasta sedinta are ca scop prevenirea agravarii afectiunii si stabilizarea proceselor infectioase inaintea realizarii unor interventii mai ample.

Corectarea restaurarilor defectuase cum ar fi plombe vechi ,adaptate defectos sau coroane inadegvat adaptate este esential pentru a putea controla acumularile bacteriene, acestea fiind factor ce contribuie la iritatiile gingivale.

Extractia dintilor irecuperabili ce pot reprezenta focare de infectie.

Imobilizarea dintilor parodontotici. Aceasta procedura se realizeaza dupa evaluarea ocluzala si reducerea eventualelor forte anormale aplicate dintilor. Tehnica de imobilizare trebuie sa aiba in vedere permiterea igienizarii cu usurinta a dintilor.

2 .Interventii chirurgicale parodontale

Ginvivectomie – reprezinta interventia prin care se indeparteaza partea din tesutul gingival bolnav

Chiuretaj subgingival. Astfel medicul poate avea acces optim pentru a curata suprafata radacinii dintelui. Se incizeaza un lamboumucoperiostal, apoi se indeparteaza tesutul granular cu chiureta.

Regenerarea ghidata a tesutului - Aceste interventii chirurgicale au ca scop inlocuirea tesuturilor moi sau dure pierdute cu materiale biocompatibile care sa stimuleze regenerarea tisulara. Pentru tesuturile moi se utilizeaza diferite tipuri de membrane bioabsorbabile sau care vor trebui sa fie eliminate ulterior, iar pentru tesutul osos se utilizeaza grefe din propriul os al pacientului sau materiale sintetice.

Tratamentul local cu pasta TM trebuie sa fie efectuat de catre medicul stomatolog. Denumirea pastei TM provine de la ingredientele sale cu proprietati antiinfectioase: Tetraciclina si Metronidazol.

Tratamentul de echilibrare ocluzala a dintilor parodontotici are ca scop stabilirea unei muscaturi stabile si echilibrate, in care fortele de mestecare sunt distribuite cat mai egal cu putinta pe toti dintii, pentru a elimina defectele periodontale si mobilitatea dentara. Ocluzologia este o ramura a stomatologiei ce studiaza relatia dintre dinti, maxilar, muschii maxilarului si articulatiile acestuia.

Succesul terapiei trebuie mentinut prin controale periodice, igiena orala riguroasa si sedinte de profilaxie recurente respectate.

Va aflati aici Tratamente